Izrada CIP zapisa

Cataloguing in Publication = Katalogizacija u publikaciji

Znanstvena knjižnica za nakladnike s područja Zadarske županije izrađuje CIP zapise odnosno skraćeni kataložni zapis za publikaciju u pripremi za tisak.

CIP zapis izrađuje se prema međunarodnim bibliografskim standardima na temelju dostavljenog predloška i upitnika koji ispunjava nakladnik.
CIP UPITNIK možete dostaviti osobno, poštom ili telefaksom.

Usluga izrade CIP zapisa se ne naplaćuje. Nakladnik se, međutim, obvezuje da Znanstvenoj knjižnici dostavi dva primjerka otisnute publikacije.

Suradnja nakladnika i Knjižnice je obostrano korisna. Naime, putem CIP zapisa publikacija je dostupna u skupnom katalogu hrvatskih knjižnica kao i u elektroničkom CIP biltenu (Knjige u tisku), a Knjižnica dostavljene publikacije trajno pohranjuje i tako dokumentira izdavačku djelatnost na matičnom području.

Knjižnica surađuje s nakladnicima pri dodjeli međunarodnih standardnih brojeva za knjige (ISBN) i periodiku (ISSN) koje dodjeljuje Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Detalje o CIP programu kao i o svrsi i načinu dostave obveznog primjerka publikacije koju izdajete možete saznati ovdje.

 

Znanstvena knjižnica Zadar
CIP služba

Rad sa strankama: 7 – 14,30 sati

Adresa: Ante Kuzmanića 3, 23000 Zadar

Telefon: 211 365, 214 911

Telefaks: 312 129

E-mail: cip@zkzd.hr

 

Osoba za kontakt:
Željka Aleksić
Sanja Martinović


nsk sveuciliste u zadru hkd gkzd une ifla eblida europeana bibliografija portal hrcak bibliotekari
grad zadar ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta ministarstvo kulture zadarska županija hkzasl ebsco cerl baze podataka elektronicke knjige