Znanstvena knjižnica Zadar

  • Prvo sjedište Knjižnice u doba njezina osnutka

  • Zgrada općine - sjedište Knjižnice od 1938. godine

  • Znanstvena knjižnica danas

Novosti

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI ZADAR: CJELOŽIVOTNO UČENJE I ZAVIČAJNOST

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja. Za više informacija http://www.cjelozivotno-ucenje.hr

I ove se godine Znanstvena knjižnica Zadar uključila u nacionalnu obrazovnu kampanju u 16. Tjednu cjeloživotnog učenja s radionicom Cjeloživotno učenje i zavičajnost.

Polaznicima radionice bit će prezentirana zavičajna zbirka Dalmatika koja krije nezaobilazne izvore informacija za proučavanje naše zavičajnosti.

Zbirka ima iznimnu vrijednost i značaj jer pruža uvid u kulturni, društveni, politički i gospodarski život lokalne zajednice i cijele regije nudeći bogate izvore informacija iz svih oblasti znanja i stvaralaštva. Uvid u građu omogućuje stjecanje znanja o kulturi, povijesti, tradiciji i običajima vezanih uz Dalmaciju, o djelovanju i radu značajnih osoba, umjetničkom stvaralaštvu te drugim specifičnostima kulturno-povijesnog naslijeđa dalmatinskog (zadarskog) zavičaja.

Izborom iz ostalih bogatih zbirki Knjižnice polaznici će imati priliku upoznati se s manje poznatim osobama, predmetima, događajima kao i arhitekturom iz povijesti Zadra.

Cilj radionice je upoznati polaznike sa zavičajnim posebnostima, potaknuti očuvanje zavičajnog identiteta, tradicijske kulture i baštine kako bi se potaknuo interes za istraživanjem i popularizacijom zadarske kulturne baštine.

Radionica će se održati 27. rujna od 11,00 do 12,00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, a prvenstveno je namijenjena učenicima srednjih škola. Dobrodošli su svi koje zanima ova tema.

Radno vrijeme

Ponedjeljak–petak:
Odjel rada s korisnicima / Informacijska služba: 7,00-21,00
Ostali odjeli i službe: 7,00-14,45

Subota: 7,00-13,00

Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz)
Ponedjeljak–petak: 7,00 – 14,00


nsk sveuciliste u zadru hkd gkzd une ifla eblida europeana bibliografija portal hrcak bibliotekari
grad zadar ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta ministarstvo kulture zadarska županija hkzasl ebsco cerl baze podataka elektronicke knjige