Znanstvena knjižnica Zadar

  • Prvo sjedište Knjižnice u doba njezina osnutka

  • Zgrada općine - sjedište Knjižnice od 1938. godine

  • Znanstvena knjižnica danas

Novosti

OBAVIJEST O NOVOM RADNOM VREMENU I OTVARANJU ČITAONICA KNJIŽNICE PREMA OGRANIČENOM SUSTAVU RADA

Cijenjeni korisnici,

u sklopu postupne normalizacije rada Znanstvene knjižnice Zadar i sukladno daljnjim popuštanjima mjera suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. svibnja 2020. godine, u Knjižnici će od 25. svibnja 2020. godine biti omogućen rad u čitaonicama, prema ograničenom sustavu rada.

Radno vrijeme Knjižnice za korisnike je od 8:00 do 20:00 sati.

Svakog dana od 13:30 do 14:30 je pauza za dezinfekciju.

Budući da u skladu s protupandemijskim mjerama ulazak u Knjižnicu nije dopušten osobama čija je tjelesna temperatura 37,2 °C ili viša, korisnicima će prije ulaska u Knjižnicu primjenom beskontaktnog toplomjera biti mjerena tjelesna temperatura. Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19, Knjižnica će voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontakt-podataka i vremena boravka u čitaonicama.

Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u čitaonicama će se moći raditi isključivo za stolovima na kojima će biti istaknuta oznaka Mjesto za rad. Korisnicima će prilikom prijave za rad u čitaonici biti dodijeljeno jedno od označenih mjesta te će za rad trebati koristiti isključivo mjesto koje im je dodijeljeno.

Tijekom boravka u Knjižnici korisnici će u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo trebati koristiti zaštitne maske za lice te se pridržavati uputa Zavoda vezanih uz pojačanu higijenu ruku, za koju svrhu će na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora biti postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju. Prema istim uputama, dizalo će moći koristiti najviše dvije osobe istodobno.

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjio na najmanju moguću mjeru, korisnike također molimo da provjere dostupnost željene građe upućivanjem upita na info@zkzd.hr ili telefonskog poziva na broj 023/214892.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na web stranici Knjižnice.

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU KNJIŽNICE

Cijenjeni korisnici,

očekujući normalizaciju poslovanja Knjižnice u skladu s preporukama HZJZ, prethodna obavijest o korištenju građe i prostora ostaje važeća (ovdje), kao i korištenje preporučenih usluga na daljinu (ovdje).

Od 11. svibnja produžujemo radno vrijeme za korisnike od 8 do 17 sati.

Svakog dana od 12 do 13 sati je pauza za dezinfekciju.

Molimo, pratite daljnje obavijesti na web stranici Knjižnice.

Radno vrijeme

Ponedjeljak–petak:
Odjel rada s korisnicima / Informacijska služba: 7,00-21,00
Ostali odjeli i službe: 7,00-14,45

Subota: 7,00-13,00

Ljetno radno vrijeme (srpanj - kolovoz)
Ponedjeljak–petak: 7,00 – 14,00


nsk sveuciliste u zadru hkd gkzd une ifla eblida europeana bibliografija portal hrcak bibliotekari
grad zadar ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta ministarstvo kulture zadarska županija hkzasl ebsco cerl baze podataka elektronicke knjige