Novosti

OBAVIJEST O NOVOM RADNOM VREMENU I OTVARANJU ČITAONICA KNJIŽNICE PREMA OGRANIČENOM SUSTAVU RADA

Cijenjeni korisnici,

u sklopu postupne normalizacije rada Znanstvene knjižnice Zadar i sukladno daljnjim popuštanjima mjera suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. svibnja 2020. godine, u Knjižnici će od 25. svibnja 2020. godine biti omogućen rad u čitaonicama, prema ograničenom sustavu rada.

Radno vrijeme Knjižnice za korisnike je od 8:00 do 20:00 sati.

Svakog dana od 13:30 do 14:30 je pauza za dezinfekciju.

Budući da u skladu s protupandemijskim mjerama ulazak u Knjižnicu nije dopušten osobama čija je tjelesna temperatura 37,2 °C ili viša, korisnicima će prije ulaska u Knjižnicu primjenom beskontaktnog toplomjera biti mjerena tjelesna temperatura. Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19, Knjižnica će voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontakt-podataka i vremena boravka u čitaonicama.

Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u čitaonicama će se moći raditi isključivo za stolovima na kojima će biti istaknuta oznaka Mjesto za rad. Korisnicima će prilikom prijave za rad u čitaonici biti dodijeljeno jedno od označenih mjesta te će za rad trebati koristiti isključivo mjesto koje im je dodijeljeno.

Tijekom boravka u Knjižnici korisnici će u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo trebati koristiti zaštitne maske za lice te se pridržavati uputa Zavoda vezanih uz pojačanu higijenu ruku, za koju svrhu će na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora biti postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju. Prema istim uputama, dizalo će moći koristiti najviše dvije osobe istodobno.

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjio na najmanju moguću mjeru, korisnike također molimo da provjere dostupnost željene građe upućivanjem upita na info@zkzd.hr ili telefonskog poziva na broj 023/214892.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na web stranici Knjižnice.

22/05/2020
Ostale novosti